Bloggnorge.com // erikogingerid2020
Start blogg

erikogingerid2020

Just another Bloggnorge – Gratis blogg site

Info til gjester

Så hvordan kommer man seg til Meløy?

Meløy Kommune ligger ca 12 mil sør for Bodø, for å komme seg hit er det enklest å ta fly til Bodø, for så å ta buss/hurtigbåt/hurtigrute/leiebil fra Bodø og ned. Turen fra Bodø og ned tar ca to timer. For bussrute/fergerute/hurtigrute/båtrute sjekk 177.nordland.no eller spør meg.

Et annet alternativ er å kjøre opp. Da kjører du bare E6 fra Trondheim og fra Mosjøen har du to alternativer:

Kystriksveien:

Her tar du av fra E6 rett etter Mosjøen og fortsetter mot Levang der du tar ferge til Nesna som tar ca 20 minutter. Deretter kjører du fra Nesna og til Kilboghavn hvor du tar ferge til Jektvik. Denne ferga tar ca en time og passerer Polarsirkelen på veien. Så kjører du fra Jektvik til Ågskardet, hvor du så tar ferge i 5 minutter før du kommer til Halsa. Fra Halsa til Glomfjord er det ca en halvtime å kjøre og du passerer Svartisen på turen. Legg på 20 minutter til om du skal til Ørnes. Fergene passer vanligvis sånn greit i hop, men veistandarden fra Nesna til Ågskardet er litt dårlig, så beregn god tid. Du kan også kjøre til Mo i Rana, for så å ta ferge fra Kilboghavn, men dette sparer du ikke tid på da det er lang omkjøring fra Mo.

Saltfjellet:

Her fortsette du bare langs E6en. Standarden over fjellet blir bedre og bedre, og etterhvert blir det 90sone og forbikjøringsfelt mye av veien. På toppen av fjellet ligger Polarsirkelsenteret, som er et fint stoppested om du trenger en strekk. Her er det også litt å se på. Videre vil GPSen din mest sannsynlig sende deg over Misvær i stedet for gjennom Fauske. De fleste vil si det går raskere over Misvær, men veistandarden er betydelig dårligere og veldig svingette. Men det er mer å se på.

Andre tips til kjøreturen:

Fra Namskogan til Mosjøen er det ikke flust av bensintasjoner. Så ikke start turen over Majavatnet med lite på tanken… Turen tar en plass mellom 10-12 timer fra Trondheim. Alt etter veiarbeid, fergetider og hvor tung du er i høyrefoten!

Et annet alternativ er Hurtigruta. Fra Trondheim og opp til Ørnes er dette en fantastisk tur. Her slipper man å dra opp til Bodø for så å dra ned! Dette tar litt over et døgn.

Overnatting

Du har flere alternativer til overnatting, både camping og hotell i flere forskjellige former og standarder. Enklest i forhold til selve dagen er nok å velge overnatting i Glomfjord. Da har du enten Svartisen Apartments eller Glomfjord hotellSvartisen Apartments har best standard. Vil anbefale å booke rom tidlig, da dette er midt i sesong og det er begrenset med rom. Familie og venner har også tilbudt seg og stille med losji om ønskelig. Bare gi oss et lite pip, så skal vi se hva vi får til.  Der kan det tilbys både seng, sofa, oppblåsbar madrass, teltplass og en jordhaug.
Har også hatt campingvogn stående på parkeringsplassen til mamma en gang. Overnattingsplassene som kan tilbys befinner seg på Ørnes, men da flere skal den veien på den store kvelden så ordner det seg på et vis.

Mer informasjon om tidsplan etc. kommer. Vi tenker å prøve å få til litt aktiviteter dagene før med fjellturer, fisking i Saltstraumen, tur til Svartisen, altså mange muligheter for både Fjellfies og Sjø(l)fies!

Lurer dere på noe så spør meg (Ingerid) eller Erik!

NB! Dette er ikke en kommune som er kjent for godt kollektivtilbud, slik at henge seg på noen andre som har bil/leiebil kan være lurt. Sixt har leiebiler stående på Ørnes, så om du kommer med hurtigruta og skal hjem med fly, så er det mulig å leie bil fra Ørnes. Taxitilbudet er også ganske begrenset forutenom den private versjonen!

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.