Bloggnorge.com // erikogingerid2020
Start blogg

erikogingerid2020

Just another Bloggnorge – Gratis blogg site

Operasjon Muskedunder

Operasjon Musketoon var kodenavnet på en sabotasjeaksjon mot kraftstasjonen i Glomfjord under andre verdenskrig. Sabotasjen skjedde natten 20. til 21. september 1942. I norsk krigshistorie er operasjonen også omtalt som Operasjon muskedunder, Glomfjord-raidet eller Glomfjord-aksjonen.

Hensikten med operasjonen var å stanse kraftforsyningen til og dermed den krigsviktige produksjonen på Haugvik aluminiumsfabrikk. Fabrikken var på dette tidspunktet lagt under tyske Nordische Aluminiumgesellschaft. De tyske okkupantene planla å utbygge kraftverket videre for å i sin tur å kunne utvide aluminiumsfabrikken og øke produksjonen.

Det finnes en veldig fin dokumentar om denne på NRK, du finner den her.

Vi skal prøve å få til å få tatt bryllupsbildene våre inne i bygget der spregningen fant sted. Her finnes generatorene fremdeles over bakken og vi håper dette kan bli skikkelig kult. Fotografen er i alle fall veldig positiv! Hun har gjort bilder her før og disse finner du her. 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.